Friday, September 23, 2016

Trip to Sydney: Day 2

Kami mulakan hari baru..
Hari ini suhu masih selesa..
dalam 13-16 celcius..

Kami sarapan dengan teh panas (teh dibawa oleh sahabat kami) dan
baki nasi goreng semalam...
Lepas checkout dan letak beg dalam stor simpanan
(nanti kami akan terus je ke airport)

Pukul 8 kami mulakan proses berjalan kaki kami..

Destinasi 1: Sydney Sealife Aquarium (one of the world's biggest aquarium)
Hari ni melihat hidupan laut...
Agak seronok..Ibarat macam kita berada di dalam laut..
Kalau bawa kanak-kanak lagi seronok..
Kami yang dah tua ni pun terlebih 'excited'...

















Destinasi 2: The Sydney Tower Eye(tallest structure in sydney)
Jarak antara Sydney Tower ni dengan Darling Harbour lebih kurang 15 minit berjalan kaki..
Dekat sini ada Skywalk Tour, Observation Deck dan 4D Cinema Experience.
Tapi kami tak buat Skywalk Tour...

















Di level (saya tak ingat berapa) ada pelbagai restoran.
Kami memilih untuk makan tengahari di Adanos Grill (restoran milik pekerja Turki)

















Selepas selesai kami bergerak pulang kerana pukul 6 kami akan naik flight untuk ke Christchurch...

Sampai sini saja destinasi kami di Sydney..
Sebetulnya, 2 hari tidak cukup untuk cover semua tempat di Sydney..
Saya rasa ia memerlukan masa lebih dari 5 hari untuk semua tempat =)
Tapi tujuan asal kami adalah ke New Zealand..
Dan Sydney ini hanya persinggahan..

Trip to Sydney Day 1

Budget untuk trip di Sydney

Seterusnya..sambungan trip di New Zealand

Trip to South New Zealand: Intro



No comments:

Post a Comment