Monday, April 5, 2010

temerloh

ari sabtu baru ni pergi temerloh...antar kawan... cikgu.
tinggal kat sana satu malam.
yela rumah tu kena dibersihan sebab kotor sangat.
bayangkan dahla 2 tingkat. sabar jela....
yg plg best.. ingatkan pergi bolehla baring.. yela dari ipoh ke sana jauh jugak..
last kena buat keje..he..he.. kesian juga kat kawan.
termenung je tengok rumah yang kotor dan kosong macam tu.
dahla sekolahnya jauh dari pekan. sabar jela ye...
nasib baik ajak kitaorang pergi. ada juga org yg nak tolong mengemas..
selamat jadi cikgula ye...
tp sebelum tu nak sangat ucapkan terima kasih kat seorang pkck tu..
dia sangat baik pandu kitaorg tunjukkan kitaorang jalan ke sekolah tu.
dahla jauh. adalah dekat 30 minit..terima kasih pkck...

p/s: itulah first time pergi temerloh... tapi sayang mknn kat sana mahal.

Friday, April 2, 2010

esk cuti..

bestnye esk cuti.. penat betulla keje..rasa mcm robot plak. 
bygkanla pagi2 dah bangun...
pergi keje sayala yg paling awal..biasanya 7.15 dah sampai (keje gile). 
lepas tu balik kul 5.00. 
paling kelakar nk punch card tu kena beratur mcm bdk2. 
yg plg best org yg paling awal berdiri kat kaunter tu orang department saya
teringat pulak zaman2 sekolah.. 
yg plg x ble ditrima mesin punch card tu lambat 10 ke 15 minit macam tula. 
so kalau kitaorg turun kul 4.50, bygkan kitaorng kena tunggu berapa minit kat depan mesin tu. 
tp ari ni lastla punch card kt situ. nnt kitaorg pindah bangunan baru. so kt tmpt len plak kena beratur. he..he..

p/s:-x taula betul ke x eja punch card tu
-esk nk ikut org tu pergi temerloh. agak2 org tu ajk x. malula nk offerkan diri sendiri

telah ku letakkan

telah ku tetapkan hala tujuku..
ke satu arah yg lurus...
tdk lg trpengaruh dgn mainan hati...
menjadikan dinding hati trlalu teguh
takkan ada satu pun batu yg bisa digunakan
utk memrobohkannya

telah ku tetapkan hatiku pd Allah yg Satu..
takkan ada lg luka berdarah..
biarla parut yg ada menjadi tanda dan peringatan
agar ia tak brdarah utk kali kedua..

telah ku ingatkan pd hatiku..
gunakan akal utk berfikir
jgn trlalu mudah tertipu

tlh ku letakkan hatiku pd yg sepatutnya..
kpd yg berhak iaitu Allah..
takkan lg aku derita..
krn Allah sentiasa brsamaku..

akan ku cuba lupakan kepedihan..
krn sakitnya luka tiada trperi..
mnghrpkn hari esk tiada lg aku menempuh luka itu

Thursday, April 1, 2010

terasing

berada di dunia asing..
membuatkan pyh utkku berdiri dengan betul..
terasa senyuman yg dihadiahkan tidak ikhlas..
kdg2 rasa rindu utk menghadiahkan senyuman manis..
mnghrpkn akan bertemu dgn kenormalan hidup...